Nu tot ei

PRO Romania

Victor-Viorel Ponta

Imediat ce termină facultatea de Drept, Ponta devine procuror. Nu numai că este procuror la 24 de ani, dar este și preparator universitar la o universitate privată din București, unde mulți viitori politicieni își vor face studiile.

La 26 de ani, Victor Ponta, unul dintre favoriții lui Năstase și Hrebenciuc, este deja Procuror la Secția Anticorupție de la Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiție, căci doar trăim într-un banc și foarte, foarte prost. Face și un curs al FBI. Perioada 2000-2001 este perioada magică a domnului Ponta.

Procurorul anticorupție este și coordonatorul Biroului de Combatere a Spălării Banilor (ca și Baranga), membru în Consiliul de supraveghere și îndrumare al Autorității pentru Valorificarea Activelor Financiare, membru al Comisiei Speciale privind faptele de natură penală comise de membrii guvernului, publică o carte, face un masterat în Italia și doctoratul la Universitatea de Drept și devine și Secretar de Stat, Șeful Corpului de Control al Guvernului, devine expert evaluator la Consiliul Europei, expert în domeniul infracțiunilor financiare și mai face și un stagiu de trei luni de pregătire în Italia la Procuratura AntiMafia și niște cursuri postuniversitare de Drept Penal Internațional.

Se dovedește peste câțiva ani buni că procurorul anti corupție și Șeful Corpului de Control al Guvernului este un mitoman plagiator, căci masteratul nu există și doctoratul este un plagiat. În perioada în care ar fi trebuit să fi lucrat un minim de 10 ore pe zi ca șef al Corpului de Control, domnul Ponta este lector universitar la aceași facultate privată, publică două cărți, își termină doctoratul, termină Colegiul lui Oprea, face încă un masterat la fabrica de diplome a PSD-ului, deși institutul va primi acreditare abia un an mai târziu, și se duce și la Oxford la niște cursuri de vară, căci merită. Mai publică și o carte la o editură din Constanța. Din 2004, la 32 de ani, Ponta devine deputat. Între 2004 și 2007 a fost acționar la FC Național, ca orice om cinstit, împreună cu unii dintre cei mai dubioși oameni din România. Printre ei, si Abi Chahine Khalil, cel implicat în foarte multe scandaluri de corupție, un apropiat al domnului Bejinariu, care apare în dosarul Microsoft. Între 2004 și 2007, Ponta apare ca avocat pentru OPT companii, unele controlate de Dorin Cocoș, ca orice fost procuror la Anti-Corupție, parlamentar și vicepreședinte al Camerei Deputaților. Ponta este prietenul domnului Ghiță, om care a băgat milioane în campaniile domnului Ponta, desigur, din iubire, și nu pentru că își dorea să își protejeze interesele mafiote.

Din 2007, este și conferențiar la aceeași Universitate privată mult iubită de politicieni. Desigur, CV-ul actual al domnului Ponta nu include practic nimic din cele de mai sus. Devine ginerele domnului Sârbu, un om cu o carieră aberantă care miroase rău a securitate. Pe baza unei declarații a unui fost ministru de externe mai multe publicații au scris că bunicul matern al domnului Ponta ar fi fost și el foarte legat de securitate și că ar fi lucrat pentru Serviciile de Informații ale Armatei. Nevasta domnului Ponta, unul dintre foștii europarlamentari români decenți, are și ea, din păcate, o traiectorie tipică de beizadea, trăind practic doar din sinecuri de partid.

Domnul Ponta a fost acuzat repetat că ar fi fost ofițer acoperit SIE. Întâmplarea, și nimic altceva, face ca omul care ar trebui să știe sigur acest lucru, fostul director adjunct al SIE, dat afară de liberali, să fie pe o poziție aproape sigură de deputat pe listele partidului domnului Ponta. Nu este mai nimic care să nu pută a impostură, mitomanie și tupeu în trecutul domnului Ponta.

Cum a reușit un om cu un trecut de acest fel să devină unul dintre cei mai importanți și mediatizați politicieni, șeful PSD, premierul României și, acum, șeful partidului unde s-a târât disperat Tăriceanu, este o întrebare care ar trebui să ne înspăimânte.

#nutotei