Nu tot ei

PSD

Paul Stănescu

Panaramele de la ora 5 - Stăneștii din Vișina. În familia Stănescu ambii frați sunt în Parlament că doar tatăl a fost primar la Vișina. CV-urile celor doi frați sunt o batjocură.

Paul Stănescu ca orice absolvent mediocru al facultății de Agricultură din Craiova suspectat că nu ar turna la Securitate ajunge imediat director la Fabrica de Conserve din Caracal căci în timpul lui Ceaușescu promovarea se făcea meritocratic și familia Stănescu nu are apucături securiste. Fratele mai mic Alexandru termină facultatea de mecanică Agricolă la București și ajunge imediat și el inginer la Agromec Vișina de unde este familia. Înainte de revoluție Paul se mută director la un IAS foarte aproape de Vișina iar cel mic este inginer la Agromec Vișina. Din 1992 până în 2008 Paul este directorul Agromec iar fratele devine și el director general tot la un Agromec la vreo 20 de minute depărtare.

Ambii frați Stănescu sunt directori la stat iar tatăl e primar. Din salariile lor mizere acumulează multe sute de mii de metri pătrați de pământ agricol căci la Vișina colcăie minunile mai ceva ca în Teleorman. Paul devine asociat, desigur accidental, în 2007 într-o firmă cu unul dintre cei mai dubioși oameni de afaceri israelieni care a fost implicat în toate scandalurile posibile de la retrocedări ilegale la firme off-shore. Firesc omul uită să treacă asta în declarațiile de interese deși prima astfel de declarație este din 2008 când brusc, directorul de la Vișina ajunge Președinte al Consiliului Județean Olt. La următoarele alegeri fratele mai mic trece și el de la șef la Bucinișu direct în Comisia de Agricultură a Parlamentului României că așa e cu norocul ăsta. Rupe Parlamentul în două cu mai puțin de 2 minute vorbite pe an. Fratele Paul continuă să fie Președinte la CJ Olt și unul dintre cei mai puternici baroni PSD. Din 2016 unul este în deputat și celălalt senator. Paul Stănescu, inginerul agronom care practic e o definiție a mediocrului șmecher ajunge ministru la cel mai important minister pentru primârii și consilii județene - ministerul dezvoltării. Alexandru devine președintele comisiei pe agricultură la Camera Deputaților. Ambii frați au interese financiare enorme în agricultură iar județul Olt e fruntaș la bani primiți de la ministerul dezvoltării în perioadele PSD-iste. Soția lui Paul, profesoară la școala gimnazială din Vișina va ajunge consilieră la ministerul educației, fiica, consiliera președintelui ANCOM locul ăla unde proștii plătesc toate hahalerele cu mii de EUR pe lună iar ginerele după ce este consilier parlamentar și pe la ministerul fondurilor europene ajunge în sfârșit meritoriu la cea mai bine plătită și căpușata agenție de stat la ASF tot pe mii bune de euro. Rudele lui Alexandru au și ele un noroc similar.

Să treci prin toate documentele Stăneștilor este un act de vidanjare. Declarațiile de avere sunt niște mizerii. Declarația lui Alexandru din 2018 include o firma care a fost radiată din 2015 cu datorii la stat de 4019 RON și o altă firmă care a înregistrat în 2019 un minus de 520.921 și are o datorie de minim 1.838.643 către stat.

Nu am simțit încă la nimeni mai multă silă. Oamenii ăștia sunt de o nesimțire grotească, de un grobianism înfricoșător și au un tupeu la limita psihopatiei. Paul Stănescu este desigur un mare admirator al doamnei Firea. Scârnăviile de felul ăsta sunt în Firea PSD-ului.

PS. Paul Stănescu a fost coleg de an la facultate cu o verișoară.

#nutotei #statcapturat