Nu tot ei

PSD

Iulian Iancu

În timpul perioadei în care a fost deputat PSD, Iulian Iancu și-a făcut al doilea doctorat și o școală postdoctorală. Preda și la ASE, la Universitatea de Petrol și Gaze și este Cercetător Științific la Institutul Național al Academiei Române.

Primul doctorat și l-a făcut la Ploiești, în timp ce a mai studiat pentru cel puțin un an să devină auditor și în timp ce era Director de Exploatare la Târgu Mureș și apoi după ce a câștigat PSD alegerile Secretar de Stat la Ministerul Industriei și Resurselor.

Din 2004, de când este în Parlament, a fost șeful pe partea de energie la PSD. Conform CV-ului domnului Iancu, domnia sa are o diplomă “profesională în management” de la Open University. Nu am reușit să găsesc o astfel de diplomă, dar e posibil să existe. Omul spune că diploma ar fi fost obținută la Oxford. Nu există o locație în Oxford a universității. Faptul că inginerul cu salariu de bugetar de la Târgu Mureș a studiat între 1993 și 1998, la una dintre cele mai scumpe universități din lume e un pic ciudat.

Mai ciudat este cum, cu un astfel de geniu, România stă atât de catastrofal pe partea energetică și mai ales pe partea de gaze naturale, domeniul de expertiză al domniei sale. Este, desigur, o întrebare la care numai cineva care a terminat Oxfordul ne poate răspunde. Sau domnul Hrebenciuc, Vanghelie sau Dragnea, oamenii cu care domnul Iancu a fost foarte apropiat.

Legăturile de afaceri ale apropiaților domnului Iancu (fiu, soție) sunt la fel de vomitive.

#haisictirPSD