Nu tot ei

PRO Romania

Ion Mocioalcă

Ion Mocioalcă este unul din baronii PSD. Apropiat al lui Ilie Sârbu, tatăl Dacianei Sârbu, și ea cu un CV sinistru, și socrul celui mai celebru impostor din politica noastră, domnul Ponta. Fata domniei sale a fost nășită de cuplul Ponta. Ilie Sârbu, și el ca orice nesecurist, a făcut studii teologice în străinătate în vremea comunismului.

A fost și mâna dreaptă a lui Ioan Talpeș director SIE între 1992 și 1997 ca orice nesecurist. Numele lui Mocioalcă a apărut în scandalul deputaților cu dosare de rețea la securitate, scandal în urma căruia doar doamna Muscă a demisionat, restul deputaților devenind oameni de un incredibil succes, inclusiv politic.

Mocioalcă a fost șomer până cu câteva luni înainte de a împlini 30 de ani, dacă e să ne luăm după CV-ul domniei sale. Așa era normal în timpul comunismului, când fiecare făcea ce dorea el și porcii zburau în stoluri pe deasupra casei de peste 700 de metri pătrați primită moștenire de domnul deputat. Imediat ce termină facultatea aia la 30 de ani este angajat inginer la Caransebeș, locul unde m-am născut și eu.

Pasionat de cinste, onoare și rețele, se înscrie în PDSR, partidul dominat de foști securiști. Omul devine celebru pentru prietenia cu Ion Talpeș și învârtelile pe care le face. Din 1995, când este deja seful organizației fostului PSD în Caransebeș, explodează bunăstarea în el. Ca orice PSDist, are frica justiției, așa că se apucă de cursurile unei absolute bombe de facultate de drept pe bani, într-un loc ținut foarte secret, căci doar visează să devină coleg cu Nicolicea în Parlament.

În anul 2000 este deja Parlamentar. Devine, desigur, membru al comisiei unde are interese financiare, că doar nu s-a dus degeaba în Parlament. În 2002, la 44 de ani, termină bomba aia de facultate de drept și se apucă de un doctorat, firesc, în economie, ca orice geolog jurist deputat în Parlament.

Talpeș, la vremea aia, este consilier cu rang de ministru, Șef al Administratiei Prezidentiale și al Departamentului Securității Naționale, membru al Consiliului Suprem de Apărare a Țării, iar apoi, din 2004, devine șef la Comisia de Apărare, Ordine Publică și Siguranța Națională la Senat - mai pe scurt comisia pentru pensii speciale. Mocioalcă devine și el membru în Comisia de Apărare la deputați și este membru, secretar, vicepreședinte sau președinte al Comisiei la Camera Deputaților, de 16 ani, căci așa e scenariul. În 2005, Talpeș demisionează din PSD, iar Mocioalcă devine, coincidență, tartorul PSD pe județ.

În 2007 domnul Mocioalcă este lovit de studiu și face din senin un curs al Colegiului de Apărare al domnului Oprea și un masterat în economie, tot la o universitate secretă. Omul făcea tot în aceași perioadă și un doctorat în economie de care probabil uitase. În CV uită să ne spună și unde a făcut doctoratul, dar am aflat, este la Universitatea de Vest din Timișoara - sunt sigur că va fi o lectură foarte interesantă pentru cunoscători.

În 2008 revine, desigur, în Parlament unde, minune, este membru exact în Comisia unde nu mai este domnul Talpeș, aia unde împinge la greu pensii speciale. Se face remarcat prin recordul de a cheltui 14.000 EUR într-o singură lună din banii proștilor care îl plătesc. Își plătește, desigur, și fata din banul public că doar nu este prost.

În 2011, legal, după doar zece ani, devine doctor în economie, lucru care îl face, firesc, cel mai potrivit pentru a fi împreună cu Oprea, Nicolicea și Meleșcanu, să fie inițiatorul legii prin care se înfințează nenorocirea aia de Academie de Științe ale Securității Naționale, căci suntem blestemați de ironie.

Din februarie 2019 a trecut la nesecuriștii lui Ponta și este, desigur, iarăși, Președinte la Comisia de Apărare cea bună că nu avem un stat capturat.

Săpatul prin documentele domnului Mocioalcă a fost un exercițiu îngrozitor de scârbos.

mul trăznește a tot ce e mai putred în clasa noastră politică lucru care îl face favorit pentru deputăție din partea partidului lui Ponta.

#statcapturat #nutotei