Nu tot ei

PRO Romania

Cristian Dima

Rar mi-a fost dat să văd o mizerie mai mare de CV. Dima Cristian este pe primul loc pe listele ProRomânia Galați.

Faci liceul în cinci ani și apoi un curs de Cultură Fizică Medicală la Facultatea de Educație Fizică și Sport, curs care este de negăsit. Ești șomer în timpul comunismului și apoi, cel mai probabil, la 27-28 de ani, intri în câmpul muncii, ca orice om cinstit, valutist. Nu e deloc clar dacă ai făcut o facultate sau nu și nici care este facultatea. După CV, pari să fi studiat 6 ani la două facultăți, una secretă, și nu pare să fi obținut licența de la niciuna. Brusc, la OPT ani de când ai făcut facultatea aia secretă, apare că ai și o licență. În 1998, perioada în care Vântu domina piața de autorizări, ești autorizat ca broker. În 2002, valutist fiind, devii și membru la Consiliul Național la Vânători și Pescari. Din 2003, ești și în consiliul director al Patronatului Bijutierilor. Mai ești și președinte de club de yachting, ca să nu te încurci, și devii și cămătar legal. În 2004, faci niște cursuri postuniversitare în turism deși, după propriul tău CV, tu nu ai terminat nicio universitate. Vei susține în 2006 o licență, dar nu este deloc clar dacă ai avut succes sau nu. Din 2008, esti doctorand la Chișinău, ca orice om cinstit, iar în 2012 “fiinalizezi studiile”, dar iar nu este clar dacă ești sau nu doctor.

Toate experiențele astea fabuloase te fac, bineînțeles, perfect pentru Consiliul de Administrație al Spitalului de Ginecologie (nu e banc!) și vicepreședinte al Consiliului director al Teatrului Muzical, Teatrului Dramatic și al două filiale ale bibliotecii municipale, că doar vrei să dovedești că viața bate logica și PSD-ul e partidul impostorilor. Din 2012, devii consilier local la Galați, lucru care te face perfect pregătit pentru a fi consilier la Ministerul Mediului pentru patru luni, că doar ești președinte la Yachting, că altă legătură nu poate exista. Din 2016, ești din nou consilier local la Galați și devii Secretar de Stat, de data asta la Ministerul Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. Ești demis din cauza ANI.

Ajungi în consiliul de administrație la Nuclearelectrica, că asta era singurul domeniu pe care nu-l bifasei. Ești dat afară pentru că e clar că până și pentru una dintre cele mai căpușate firme ale statului ești prea impostor.

Scandalurile, legăturile dubioase și mizeriile de afaceri ale domnului Dima sunt vomitive. Perfect pentru primul loc pe listă la partidul domnului Ponta.

#nutotei