Nu tot ei

PMP

Cristian Diaconescu

Cristian Diaconescu este și el unul din preferatul televiziunilor noastre foarte toxice. Pentru foarte mulți ani a fost prezentat ca fiind versiunea “spălată” a PSD-ului. CV-ul domniei sale are însă probleme serioase, mai ales dacă compilezi CV-uri mai vechi, căci în ultimul multe lucruri s-au “uitat”.

În timpul comunismului, domnul Diaconescu a fost judecător și a lucrat ca "inspector" la Ministerul Justiției în ultima perioadă a lui Ceaușescu. Prin ministere se ajungea foarte greu și numai dacă erai “cadru de încredere”.

În 1990 practic îi ia locul domnului Meleșcanu la o organizație interguvernamentală în Viena, deși are zero experiență în domeniu. Abia în 1992 face o primă specializare care ar putea justifica poziția domniei sale la Viena. Se ocupă în mod straniu de partea politico-militară și de securitate la Misiunea noastră permanentă de la Viena. În 1993, ca orice diplomat fără legături cu foști securiști și SIE, predă Drept Internațional la o bombă de facultate pe bani din București. Din 1993 până în 2000, lucrează la Ministerul Afacerilor Externe, unde crește în grad ca Făt-Frumos, Ponta și Orlando Teodorovici, iar în timpul lui Adrian Năstase devine secretar de stat la ministerul de Externe.

În 2004, este numit, din partea PSD, Ministru al Justiției, deși pentru 14 ani omul nu a mai avut nimic de a face cu domeniul. Începe tot atunci un doctorat pe care îl va termina în trei ani fără a publica niciun articol științific, timp în care va fi ministru, senator, Președinte al Comisiei pentru Apărare Ordine Publică și Siguranța Națională, Vicepreședintele Comisiei pentru Drepturile Omului, șef al Comisiei pentru Relații Externe, profesor la Universitatea Dimitrie Cantemir și la Colegiul Național de Apărare, că doar doctoratele pentru PSD-iști sunt un fel de caterincă.

Este împreună cu Gabriel Oprea, fostul lui șef de partid, și membru Fondator la Fundația Colegiului Național de Apărare. A fost un apropiat al unor oameni deosebit de cinstiți, cum ar fi domnul Pandele, domnul Steriu, domnul Onțanu, domnul Gigi Nețoiu și doamna Udrea/Cocoș.

Nevasta domnului Diaconescu a avut și ea un mare noroc și a lucrat în slujbe incredibil de bine plătite la stat. În perioada Năstase, numită politic, doamna Diaconescu câștiga la un moment dat cu mult peste 20.000 EUR pe lună sau prețul unui apartament cu trei camere în București în perioada aia. În 2012, în timp ce domnul Diaconescu era senator, soția domniei sale primea un salariu de peste OPT ori mai mare.

Domnul Diaconescu a trecut de la PSD la UNPR și acum este pe primul loc la Senat pentru PMP, partidul turnătorului Băsescu. Pentru 30 de ani, Cristian Diaconescu a trăit foarte, foarte bine exclusiv din blabla pe banii statului și vorbește impecabil despre cinste, morală și orice altceva, fie din cauză de servicii, fie de foarte mult tupeu, fie datorită unor cumplite episoade amnezice.

Vrednic este!

#nutotei

În poză candidații cei mai importanți ai PMP-ului. Desigur, ambii sunt pe burtă când vine vorba de candidatura fiicei domnului Băsescu, prima pe listă la Constanța, căci nepotismul nesimțit nu mai e demult o problemă în politica noastră.