Nu tot ei

PMP

Clement Negruț

Domnul Clement Negruț este în Cancelaria Primului Ministru. A terminat Institutul Minier la Petroșani, atât în perioada comunismului. Este un inginer la stat până când îl lovește grav duhul politicii. Din anul 2000 cariera lui explodează.

La 42 de ani, în timp ce este subprefect de Alba, „inginer șef de formație” la Distrigaz și Director la Academia Olimpică Română, este bântuit brusc de duhul academic și face ȘAPTE cursuri.

Între 2005 și 2006, domnul Negruț își ia o diplomă în managementul situațiilor de urgență, una în management sportiv, una în dezvoltare instituțională, una de la MAI în instrumente structurale, începe cursurile de trei ani ale Institutului Național de Administrație Publică la București, masterul în managementul serviciilor publice la Alba Iulia și bineînțeles doctoratul la Petroșani. Doi ani mai târziu, domnul Negruț este deja în Parlament, unde devine, logic, secretar al Comisiei pentru IT, probabil singurul domeniu unde nu are o diplomă.

Evident, din 2011, devine și lector la Universitatea din Alba Iulia și face și cursurile celebrului Institut Diplomatic Român.

În 2015 este secretarul general al PMP, ca orice liberal care se respectă. Din 2016 este consilier pentru PMP în Parlament și este propus, iarăși logic, ca întreaga sa carieră, pentru o sinecură în Colegiul Director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminării.

Din 2019 este secretarul de stat al prim-ministrului pentru resursele minerale. Mai primește de la Universitate aproape 48.000 de lei. Nevasta domniei sale este și ea directoarea la stat, la consiliul județean Alba, unde încasează peste 106.000 de lei anual.

Desigur CV-ul de pe site-ul guvernului este diferit de CV-ul de pe site-ul camerei deputaților că doar așa e cu cinstea în politica noastră.

#nutotei #pnlreformă #nuvăoprișațipeeldevot