Valeriu-Andrei Steriu - PSD

Domnul Valeriu Steriu are un doctorat obținut în 2008 în timp ce era deputat. În ciuda faptului că a avut cel puțin 4 CV-uri mai vechi postate pe site-ul parlamentului nici unul nu mai este disponibil. Cineva a șters foarte atent toate arhivele. În CV-ul republicat în 2020 doctoratul domnului Steriu nu mai există. Există totuși un document care demonstrează că are doctorat pe care l-am salvat.

Din 1990 lucrează scurt cu USAID și apoi este până în 2000 director la firma tatălui, o chestie foarte foarte dubioasă cu legături în Israel și Anglia. În 2001 își lasă fratele director și brusc, din senin devine șeful unui proiect uriaș finanțat de banca mondială și apoi la fel de brusc secretar de stat la Agricultură unde decide practic subvențiile pe care le va primi firma tatălui căci e vremea marii prăduiri din timpul lui Năstase.

În 2004 este ales în Senat pe listele PSD dar demisionează rapid că e clar că banul nu se face acolo iar el este deja vicepreședinte la La Dorna unde este plătit de șapte ori mai bine decât în Senat.

Devine șef și vicepreședinte la două dintre cele mai importante și necorupte asociații patronale și desigur consilier a lui Băsescu (lucru uitat în ultimul CV că doar e deputat PSD zilele astea). Într-o coincidență demnă de un film foarte, foarte prost și sinistru, fratele domnului Steriu exact în perioada în care Valeriu este consilierul lui Băsescu devine din director la firma tatălui șef la APIA agenția de plăți care se ocupă cu subvențiile pentru agricultură și firmele unde tatăl și fratele sunt acționari sau unde au cunoscuți.

În 2008 decide că imunitatea e mai importantă decât orice altceva așa că consilierul lui Băsescu devine deputat pe listele PSD că doar avem partid unic. Nevasta domniei sale este angajată pe o poală de bani la Unitatea de Management a Proiectelor la Banca Mondială exact pe proiecte de agricultură, o coincidență desigur care nu are legătură cu faptul că soțul este vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură la Parlament. Fratele agricultor este promovat imediat director la Ministerul Sănătății și peste un an devine după o logică beton secretar general adjunct la ministerul afacerilor externe. Valeriu face cursul ăla de banc sinistru “Securitate și bună guvernare” a lui Oprea și trece imediat cu Oprea în UNPR. Alegerile din 2012 sunt pe muchie așa că fratele devine rapid consul în Spania unde este și acum iar el profesor la o Universitate foarte dubioasă din Brașov. Nu știm ce predă acolo.

Reușește să fie ales iarăși pe listele UNPR și redevine vicepreședinte la Comisia pe Agricultură. Firesc, nevasta devine directorare adjunctă la APIA și apoi după ce rezolvă treburile brusc are și ea asigurată o slujbă de consul la Los Angeles. Steriu va trece neașteptat la PMP unde va prinde încă un mandat iar din 2018 a revenit la PSD.

Valeriu Steriu este dovada perfectă a statului român funcțional și necapturat de la Antena 3. Este fiul lui Ioan Steriu fostului director de la AzoExport (firma care exporta îngrășăminte chimice în timpul comuniștilor), un om care a avut legături foarte, foarte apropiate cu securitatea și care era în 2014 incredibil de bogat din afaceri cu îngrășăminte și în agricultură. Ioan Steriu este un nume care apare și el prin dosarele ascunse intenționat din arhivele naționale ale Comitetului Central al P.C.R și redescoperite abia în 2009.

#statcapturat #nutotei

Vizualizează CV-ul
Sursă articol