Remus Munteanu - PSD

Ioan Munteanu a fost inginer agricol și un mic șef comunist. După revoluție, a fost director la Cadastru Neamț̦, o instituție deloc coruptă, apoi director la o companie de stat care produce cherestea, alt domeniu recunoscut prin reputația impecabil.

A continuat ca viceprimar, consilier la Ministerul Administrației Publice, Prefect și, 14 ani a activat ca deputat, până când a căzut grav bolnav din cauza unei mite de vreo 400.000 de EUR, ca orice PSD-ist cinstit. Este faimos prin promovarea geniului Andrușcă în poziția de ministru.

Desigur, este o coincidență că fiul domnului Munteanu, Remus Munteanu, în timp ce era fotbalist, s-a apucat la vârsta de 27 de ani, exact, dar exact când tatăl consilia Ministerul Administrației Publice, de o catastrofă de facultate pe bani în domeniul, ați ghicit, Administrației Publice.

Tot coincidență este și că în perioada în care Andrușcă era ministru, iar tatăl șeful PSD Neamț, Remusică devine nu numai secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului, ci și membru într-unul dintre cele mai bănoase consilii de administrație la stat, Operatorului Comercial al Pieței de Energie Electrică şi Gaze (OPCOM). OPCOM administrează toate platformele de tranzacționare a energiei, gazelor naturale și certificatelor verzi din România și este deținută în proporție de 98% de compania de stat Transelectrica, care la rândul ei este controlată de ministrul Economiei, la vremea aia Andrușcă.

Domeniul energetic l-a aprofundat, probabil, în anii în care șlefuia atent, dar pe mulți bani, banca echipei de fotbal din orașul în care tatăl era baron, căci în restul timpului a fost mare, mare director la o firma la care era doar el angajat.

Declarația dată cu ocazia numirii în minister este epocală: „Ținând cont de experiența tatălui meu – şi am avut multe lucruri de învăţat de la el, şi probabil dacă urmăriți activitatea lui, așa, nu știu – să spunem că materia genetică există şi poate pot să fac ceva”

Familia Munteanu are legături foarte solide cu serviciul de informații al MAI - celebra Doi și-un Sfert - fratele fostului șef fiind partener de afaceri cu domnul Remus Munteanu. Cum tatăl are proces iar pe domnul Ciolacu l-a lovit cinstea îngrozitor, fiul a ajuns numărul trei pe lista PSD la Neamț, cu foarte mari șanse de a duce al cincilea mandat de deputat în familia Munteanu.

Vrednici sunt!

#nutotei

Vizualizează CV-ul
Sursă articol