Oana Gianina Bulai - PSD

După CV-ul oficial de pe site-ul guvernului, Oana Gianina Bulai a fost șomeră pâna la 27 de ani. E drept că mai există un CV unde apare că a fost jurist, de la 24 de ani, la niște firme foarte dubioase, care probabil nu dau bine pentru CV de guvern.

S-a înscris de la 16 ani în PSD și probabil și-a dorit să experimenteze cum se poate trăi din ajutor de șomaj pentru a fi pregătită pentru politică.

Ca multe alte mari speranțe PSD-iste, a avut o dorință mare de a cunoaște țărișoara, așa că a făcut facultatea de Drept la Craiova, la doar 16 ore minim de condus dus-întors de Roman, locul de unde este domnia sa.

La 27 de ani, debutează în câmpul muncii, firesc, direct pe poziția de Director General, la o firmă care are domeniul de activitate reparații de mașini, dar organiza cursuri de “Manechine, Fotomodele și Actrițe”. Printre multe altele, doamna Bulai “asigura controlul asupra tuturor departamentelor, personalului și activităților pentru a avea o diagnoză corectă în atingerea țintelor asumate”. În perioada în care a condus firma, maximul de angajați a fost de 3, iar profitul a scăzut de câteva zeci de ori, ajungând în ultimul an să fie cam de 1.1 RON pe zi. Noroc cu datoria la stat de 615.400 de RON, căci altfel ar fi fost o nenorocire.

În perioada în care rupe afacerile în două este și consilier local din partea PDL la Roman este apropiată de un alt bădălău al Moldovei, traseistul, acum deputat PNL-ist, Leoreanu. Face în acest timp și un masterat la o fabrică de diplome la Iași, un curs de formatori și mai este și manager de proiect european. După ce bagă în pământ prima firmă, se mută, meritat, la altă firmă. Ca orice director general competent, duce și firma asta sub pământ, cu un profit pe minus 51.386 RON și datorii de 168.508 RON.

Relațiile ei cu politicieni PSD, PDL și PNL sunt parcă dintr-o poveste cu doamna Udrea. În 2012, odată cu pierderea alegerilor, renunță la politică. Devine din nou Director General la o revistă cam slinoasă, dar foarte apreciată de politicienii locali. Remarcabil este că Directoarea Generală este și singura angajată a firmei. Desigur, firma nu este plină de contracte cu statul. Trece la PSD și are o relație apropiată cu baronul Ion Arsene, un om care îl face pe Oprișan să pară un mârlan amator. Devine consilieră județeană și consiliera lui Arsene și apoi, din senin, doamna specializată în televiziune, cursuri de manechine și reviste, dă un concurs de una singură pentru poziția de administrator public la consiliul județean al lui Arsene. Îl câștigă. La un an după asta, devine consilieră de stat specialistă pe educație și sănătate, căci e vremea geniilor Vasilicăi Dăncilă și Andrușcă.

Va fi sigur în Parlament, venită de pe listele PSD Neamț. Declarația ei cea mai celebră este:„Pentru a-mi răspunde la întrebările personale şi pentru a-mi descoperi misiunea pe acest pământ, m-am lăsat la rândul meu, învăţată de către alţii. Am studiat, trăit şi experimentat Theta Healing, Respiraţia inimii, Shamanism, Respiraţie holotropică, Reiki, Meditaţia prin rugăciune şi cam tot ce înseamnă cursuri de profil din România. Am avut trăiri extraordinare care m-au purtat pe calea inspiraţiei şi a transformări"

#nutotei

Vizualizează CV-ul
Sursă articol