Laura-Iuliana Scântei - PNL

Doamna Laura Scântei are cel mai decent CV de până acum. Este încă la PNL deși a votat și cu PSD-ul. Chiar și CV-ul ei scurt care este evident peste nenorocirile de la PSD-ul liberal sau mafiot ridică câteva întrebări serioase la o analiză atentă.

Doamna Scântei termină liceul cel mai tărziu în 1994 dar conform biografiei este șomeră până în 1996. Face o facultate bună de drept și se angajează imediat după facultate consilier juridic la o firmă de asigurări. La nici un an devine preparator la una dintre universitățile cotate catastrofal la Iași. Universitate unde este colegă cu Tudor Chiuariu cel mai necorupt ministru al justiției liberal cu o condamnare de 3 ani și 6 luni.

În perioada asta, în care răspunde de întreaga parte de est a țării la firma de asigurări face și un masterat de doi ani la București într-un domeniu care nu are nicio legătură cu ce face ea.

Imediat după masterat, la 30 de ani ajunge brusc consilier al Primului-Ministru pe antifraudă, apoi consilier al ministerului justiției la Tudor Chiuariu și la nici un an de minister ajunge cumva înalt funcționar public, secretar general la Ministerul Justiție în timp ce face și cursurile de securitate și apărare națională ale Colegiului National de Apărare al lui Oprea.

Foarte rapid după ce devine Secretar General devine și notar. Cum a putut cineva cu responsabilități uriașe în minister să treacă două examene extrem de grele în trei luni este un mic mister căci nu poate fi vorba de corupție. Clar este că Chiuariu a primit o sentință cu suspendare pentru corupție și că în timpul acestui mandat, timp de 9 luni, la ministerul justiției doamna Scântei a încasat 187.000 RON adică 52.000 EUR sau un pic peste 179 de salarii medii la vremea aia. Faptul că notariatul ei a fost în parteneriat cu nevasta de atunci a lui Tăriceanu este desigur o altă coincidență liberală.

Din 2016 este la senatoare PNL.

#nutotei

Vizualizează CV-ul
Sursă articol