Nu tot ei

PSD

Eugen Neață

Eugen Neață a fost subofițer până la 28 de ani. Începe să fie implicat în prevenirea criminalității economice la Vâlcea și brusc devine ofițer. Nu este clar cum, căci în mod normal, până la Oprea, avansarea fără școală se putea face doar pe câmpul de luptă și nu îmi amintesc de marele râzboi de la Vâlcea din 1995.

De acum încolo va avansa de parcă ar fi Făt Frumos. La 34 de ani ajunge căpitan înainte de termen pentru merite excepționale. Nu are facultate, dar e lovit de setea cunoașterii și la 35 de ani termină dreptul, unde altundeva decât la Universitatea Ecologică București, facultatea care a dat probabil cei mai mulți miniștri și deputați. Se oprea pe drum la Pitești și mai făcea și un curs la Universitatea de acolo în timp ce era Ofițer specialist pe Fraudă căci trăim într-un banc sinistru.

Devine în 2003 Șef al Biroului de Investigare a Fraudelor, lucru care îi dă desigur oportunitatea să termine cursurile de Științe Penale ale Academiei de Poliție, Masteratului de Management Public de la ASE și doctoratul la Facultatea de Drept al Academiei de Poliție. În timpul liber mai publică și articole ștințiifice sub îndrumarea unui profesor faimos pentru implicarea sa în scandalul cărților scrise în pușcării. Scrie și el o carte, că doar nu se putea altfel. Este anchetat de DNA pentru fals în declarații și scapă prin retragerea declarației. În 2009 face un curs organizat de Direcția Schengen la MAI. La nici câteva luni cade examenul de șef de poliție la care participă de unul singur spunând: ”L-am picat pentru că subiectele s-au referit la activitatea Schengen, o activitate nouă pe care nu am stăpânit-o bine. În acest domeniu problematica e foarte stufoasă şi România va adera la acest spaţiu în 2011”.

Avansează totuși pe bandă înaintea îndeplinirii stagiului minim. Primește tot felul de distincții care de care mai ciudate. În 2010 primește Locul I “pentru merite deosebite în munca pe care a desfăşurat-o”, conferit de Asociaţia Liga Naţională şi Internaţională pentru Apărarea Drepturilor Omului. Organizația l-a avut președinte pe Gigi Becali și este o ciudățenie de ONG. România LIberă scria despre cât de ciudată era organizația: “pe lângă înființarea unor grupuri vocale de tip etno, promovarea folclorului, înregistrări video și audio cu solisti vocali și instrumentiști și realizarea de filme folclorice, LNIADO are la obiective "reformarea sistemului penal și drepturile deținuților", "controlul civil asupra practicii și organizării parlamentare", dar și "măsuri de securitate, inclusiv controlul civil asupra poliției și forțelor armate".

În 2012, odată cu venirea PSD-ului la conducerea Ministerului de Interne, devine Director la MAI și Vicepreședinte al Corpului Național al Polițiștilor. Din 2016 este în Parlament și unul dintre principalii susținători ai legilor împotriva justiției promovate de PSD. Referințele lui sunt spectaculoase, profesorul care valida lucrările pușcăriașilor(de pe lumea cealaltă că omul a murit dar și Niță e Doctor în drept) , alt profesor implicat în scandalul plagiatelor, un primar care a făcut pușcărie(a fost reabilitat între timp) și un șef de consiliu județean care este implicat în toate scandalurile de corupție tipice consiliilor județene controlate de PSD. Eugen Neață a fost șeful biroului antifraudă de la Vâlcea, un oraș care, în perioada în care el era promovat pe repede înainte, era centrul criminalității cibernetice în Europa. Ne reprezintă în Parlament din partea PSD. Este prins că nu știe ce face parlamentul exact pe domeniul pe care este doctor - dreptul. A fost foarte, foarte aproape de a deveni ministru la MAI.

Presa locală, cinstită și ea scrie oda asta despre el : „Eugen a ajuns deputat printr-o muncă de titan. Alături de frumoasa şi absolut destoinica sa consilieră (pe care mulţi parlamentari şi-ar dori-o în culise), a făcut o campanie de senzaţie. Aşa cum vezi prin jurnalele americane, cu candidaţi care zâmbesc, care râd, care strâng mâini, dansează, intră în hore, acel tip de candidat cald, care îţi câştigă votul fără să stai pe gânduri“ #haisictirpsd #nuvăoprișațipeeldevot #nutotei